Представянето на Антоан Гризман в Барселона поне на този етап не оправдава огромните очаквания, с които той пристигна на "Камп Ноу".

Французинът не успява да се превърне в новата звезда около Меси, каквито например бяха Неймар и Луис Суарес.

В местните медии непрестанно се спекулира за скандали и непоносимост между Гризман и Меси, а в обширно интервю за "Movistar" той разясни ситауцията.

Гризман също така говори за цялата си кариера, както и трудното начало, в което никой не е вярвал, че той ще стане професионален футболист.

"Имам подкрепата на Меси, усещам я всеки ден. Аз му се възхищавам, а той много добре го знае. Двамата сме в прекрасни отношения.

В началото той ми призна, че съм го ядосал, когато отказах първото предложение на Барса преди години. Но днес, когато сме съотборници, аз имам неговата подкрепа.

Факт е, че феновете не виждат най-добрия Гризман, приемам критиките. Има обаче и друго нещо, всеки път, когато отборът се провали, първо винаги изниква моето име. Имах нужда от време да свикна с новата схема и новите си съотборници, а и работих под ръководството на трима различни треньори.

Искам да помагам на отбора. Клубът ми повярва и сега е мой ред да се отплатя. Нямам проблеми с никого, просто искам да бъда оставен на спокойствие от медиите. Надявам се след това интервю журналистите да се успокоят и да спрат да пишат неверни неща за мен. Ако не се появяват измислици за Меси, излизат такива за мен. Всяка сутрин, когато се събудя, чета, че съм искал да си тръгна или че клубът се опитва да ме продаде.

Последните две години са трудни за Барселона. Но остават много мачове и имаме необходимата класа, за да спечелим трофеи. Трябва да отговорим след слабите резултати. Имам нужда от малко подкрепа от феновете и от клуба.

Уважавах предишните си треньори в Барса. Имах нормални отношения с Кике Сетиен. При него се научих как да подавам и да стрелям по-добре. Понякога семейството ми ме караше да го питам защо не играя по-често. Когато влязох само за 5 минути срещу Атлетико, той искаше да говори с мен, но аз му казах, че не е необходимо. Ернесто Валверде искаше от мен да играя на левия фланг и да използвам свободните пространства. Уважавам го много, защото той ме привлече.

Баща ми е французин, а майка ми е португалка. Дядо ми е играл в Португалия, баща ми също се е заминавал с футбол, но никога не е изкарвал пари от това. Не бях добър в училище, защото мислех само за футбол. Исках да стана професионалист. Баща ми ми помагаше до 13-годишна възраст. Никой не вярваше в мен, защото бях дребен. Никой не ми даде шанс. От Метц ми обещаха, че ще ме вземат, но след това се отказаха. Плаках в продължение на няколко дни.

Един скаут на Реал Сосиедад ме беше гледал в детски турнир и ме беше харесал. Той ми даде лист с телефона си, който да предам на родителите ми. В началото не разбирах испански, но в Сан Себастиан има много добри хора. Баските са добронамерени и много ми помогнаха. Благодаря на Бог за помощта им, защото в противен случай след 4 месеца щях да се върна във Франция. Съпругата ми също е от Страната на баските".