Очакванията за размирици и сериозни сблъсъци преди тазвечершния финал от Лигата на конференциите се оправдаха.

Рома и Фейенорд ще спорят за трофея в Тирана, а феновете на нидерландския тим, които се славят като едни от най-буйните в цяла Западна Европа, за пореден път се изявиха в негативна светлина.

В най-сериозния сблъсък са пострадали 10 полицаи, съобщиха властите в Албания. Това се е случило при сблъсък на около 200 фена на Фейенорд с доста по-малобройна група органи на реда.

Те са опитали да спрат нидерландските фенове, които са се били запътили към зоните с фенове на Рома, за да търсят саморазправа.

Из Тирана хаосът е пълен, защото макар стадион "Арена Комбетаре" да е със скромен капацитет от 21 хиляди мест, в града се очакват около 100 000 фена на двата тима.

На този етап арестуваните са 60 (48 италианци и 12 нидерландци), като се очаква с напредването на часовете до финала тази бройка да се увеличава.

И проблемите не идват само от нидерландците. Фенове на Рома също са имали сблъсък с полицията, макар и по-лек, а група от тях са нанесли доста повреди на автомобили и сгради из албанската стоолица.

Освен пострдалите полицаи, властите съобщават и за пострадали местни жители в града, като настанените в болница са над 20.

Заради финала днешният ден в Албания бе обявен за неработен, а страната ангажира целият си потенциал откъм полиция, дори и армия, в опитите да се справят с организацията.