Раул Хименес ще бъде изписан от болницата в Лондон през следващата седмица и ще се върне у дома за продължаване на лечението му. Новината дойде от клуба на нападателя Уулвърхемптън. Преди 5 дни мексиканският капитан бе ударен при единоборство във въздуха от Давид Луис в мача срещу Арсенал (2:1) и изнесен още в първите минути.

Хименес претърпя операция заради фрактура на черепа, съвсем блидо до окото му.

"Той се възстановява добре, състоянието му е стабилно и е време да се прибере у дома при семейството - каза селекционерът на Мексико Тата Мартино. - Клубът му и хората от болницата са свършили страхотна работа, операцията е минала успешно. Сега просто му трябва време и спокойствие, за да се възстанови.

Говорих с хората от Уулвърхемптън и те са изключително предпазливи в прогнозите кога Раул ще може да играе. Естеството на контузията им дава пълно основание за това.

Самият той е изключително интелигентен и разбира колко е важно да направи пълно възстановяване. Характерът на Раул е невероятен, той ще изтърпи всичко и ще се върне."

Дългогодишният лекар на мексиканския тим и най-уважаван медик около футбола в страната - Рафаел Ортега, коментира темата пред медията ESPN:

"Бях помолен от селекционера е хората от националния отбор да съм в контакт с английските колеги заради Хименес. Имам пълната информация. Диагнозата е поставена веднага, операцията е извършена брилянтно.

В момента се чака да спадне напълно хематомът около оперираната и възстановена часто от костта, стабилизирана заради деликатното място. Той е в най-добрите възможни ръце, а след този процес, който ще отнеме още седмица, може да се прибере у дома.

Там тепърва го чака дълга рехабилитация. Трябва да се внимава за всичко, трябва му пространство, спокойствие, почивка.

Обикновено след такава операция и счупване, времето за пълно зарастване на мястото е около три месеца. Предполагам, ще отнеме още няколко седмици да влезе в ритъм, да тренира, да преодолее психологическия момент. Но мисля, че ще го видим на терена напролет."

В същото време в Англия експерти твърдят, че няма как Хименес отново да играе този сезон.

При всички положения през зимните месеци не се очаква той да се върне към тренировки.