Новините са оскъдни, но са позитивни - Раул Хименес от Уулвърхемптън е контактен и е бил в съзнание през нощта, след като в неделя вечер уплаши всеки футболен по света, гледал мача на неговия отбор срещу Арсенал.

"Вълците" спечелиха с 2:1 в Лондон във Висшата лига, но това е последното, което има значение след сблъсъка между Хименес и Давид Луис от домакините още в петата минута. Ударът остави нападателя на гостите напълно безжизнен за 9 минути на терена, преди да бъде откаран в болница.

Капитанът на мексиканския национален тим бе ударен от Луис във въздуха глава в глава - без никой от двамата да има вина, просто търсеха топката, но прекият контакт бе направо зловещ (повторения нямаше, съвсем умишлено).

Един от най-добрите атакуващи играчи в английското първенство не даваше признаци на живот, а кадри показаха на скамейката сълзи в очите на неговия треньор Нуно Еспирито Санто. Ситуацията бе напрегната и с неизвестни, защото мачът продължи, но информация за Хименес от лондонската болница нямаше.

Едва час след края все пак Нуно каза, че Раул е контактен, в съзнание, но травмите му са тежки. Минал е преглед на скенер и се чакаха резултати дали е засегнат мозъкът.

Първите прогнози са, че мексиканецът няма да играе с месеци, защото след такава травма, дори да е избегнал най-тежките поражения, няма да му се позволи да тренира дълго време.

"Естествено, че имаше паника - каза в изключително емоционално интервю капитанът на Уулвс Конър Коуди след края. - Седиш там и гледаш, че Раул не помръдва... Естествено, че паниката те обзема. Но тези неща се случват във футбола, дано Луис също е добре (той дори остана на терена до почивката).

Освен удара, Хименес падна лошо на земята, вероятно си е ударил главата и врата и там. Сега разбрахме, че диша и е в съзнание. Не ми пукаше изобщо за мача, но няма как да не го доиграем. Питах треньорите от скамейката при всяко спиране на играта дали има новини за Раул."

Мениджърът на Арсенал Микел Артета също бе шокиран:

"Опитахме да се концентрираме максимално след случилото се, но за играчите и от двата отбора бе страшно трудно. Давид е с огромна рана на главата и подутина. Дано Раул е добре и се възстанови бързо."