След наглед сивото 0:0 на "Анфийлд", два от колосите на европейския футбол са доволни.

Странно, но и Ливърпул, и Байерн реагираха положително на резултата в първия осминафинал в Шампионската лига. Дуелът остава изключително непредвидим преди втория мач в Мюнхен на 13 март.

Английският отбор удължи серията си без поражение у дома в Европа на 20 двубоя, като в 11 не е допуснал гол на своя стадион. Куриозно, Ливърпул - Байерн се играе за трети път в историята на евротурнирите, и за трети път на "Анфийлд" завършва 0:0!

"Резултатът не е мечта, но е добър - призна Юрген Клоп, мениджърът на Ливърпул. - Можем да играем и по-силно, но това е Шампионската лига и най-важен в мачовете на елиминации е резултатът."

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/16514905/013100

"Бяхме стабилни и не позволихме много голямо напрежение пред вратата ни", доволен бе и Нико Ковач, треньорът на Байерн.

Отзивите в медиите на Англия и Германия са сходни.

"Партия шах, която остава напълно отворена като краен изход", анализира в. "Таймс".

"Ливърпул и Байерн си извадиха зъбите", пише в. "Билд" и разкрива, че няма скандал между Ковач и Клоп, както изглеждаше от кадрите след края на мача.

Оказва се, че хърватският треньор е тръгнал към терена да поздрави играчите си с последния сигнал на рефера, докато колегата му е чакал за традиционното ръкостискане.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

"Клоп ми каза - тук сме на английска земя и първото нещо след края е треньорите да се поздравят. Не знаех, в Германия традицията е да поздравиш своите играчи и едва след това - съперниковия наставник. Извиних се на Юрген и му казах, че в Мюнхен на реванша ще го направим по германския начин."

Ливърпул се връща и към историята, за да се уповава на успех.

При последната среща в елиминации между двата отбора - на полуфинал през 1981 г. пак в турнира на шампионите, двубоят на "Анфийлд" също завършва 0:0. В реванша 1:1 стига на англичаните за краен успех и класиране на финала.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Вероятно и телевизионните зрители са чули силните аплодисменти на трибуните в 55-ата минута, докато в този момент на терена не се случваха кой знае колко интересни събития.

Причината - английските фенове аплодираха германската агитка, която извади транспарант: "Билет за гостуване: Ливърпул - 48 паунда, Байерн - 55 евро. Алчността не знае граници. Двадесет е много!".

Кампанията "Двадесет е много" тръгна преди години заради огромните цени на билетите за гостуващи фенове. Плакатите обединиха аплодисментите на всички на стадиона, германци и британци.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos