Селекционерът на националния отбор на Кипър Ран Бен Шимон сподели, че се надява неговият отбор да спечели следващите си два мача. Кипърците са домакини на България в петък от 21,45 часа в групата ни от Лигата на нациите. Четири дни по-късно приемат и Норвегия.

В лагера на тима се надяват на подкрепа в домакинствата, както и да се превърнат в герои за Кипър с две победи. "Да направим кипърския народ горд с нас", бе девизът в деня за медиите в лагера на съперника.

"Очакванията за добри резултати са големи и искаме да накараме нашите фенове да се гордеят - каза наставникът Бен Шимон. - Трябва да се стремим да доближим най-добрите, а това означава, че футболистите трябва да дават сто процента от себе си във всеки един момент. Искаме да направим серия от добри резултати. Не се стремим към една хубава победа, която да е последвана от загуба. В същото време не искаме да получаваме комплименти за представянето си, но да не сме спечелили, както предишните ни две гостувания в Лигата на нациите, в които играхме добре, не се опитвахме просто да ритаме топката."

Един от основните играчи на Кипър Йоргос Меркис също сподели своите очаквания за предстоящите двубои:

"В отбора цари много добра атмосфера, като семейство сме. Предстоят ни два трудни мача. Нашата цел е да победим България и Норвегия. Ще дадем всичко от себе си, за да направим кипърския народ горд."

За мача с България от състава на Кипър ще отсъства полузащитникът на английския Саутенд Джейсън Деметриу, който получи червен картон в мача със Словения.

България и Норвегия водят в групата с по 9 точки, Кипър има 4, Словения - една.