Испанският клуб Лас Палмас е наел частен детектив, за да следи за всяка стъпка на свой собствен играч.

Новината разкри в. "Марка", позовавайки се на местни източници, близки до отбора. Тя си е скандална - Педро Танаушу Домингес Пласерес е любимец на феновете, плеймейкър и считан за един от основните играчи в състава.

Тана (вдясно на основната снимка), както го наричат всички, е от града и юноша на Лас Палмас. Там играе с малки прекъсвания под наем от старта на кариерата си.

Сега е на 29 години, а големите проблеми започнаха, след като през 2019-а отиде в Китай, в тима на Желиен. Завръщането му бе съпроводено с недоверие в отбора и клуба, изолиран бе първоначално заради опасност от коронавирус, а после - заради "отношението му", както обяви тогава клубът, без да влиза в детайли.

Проблемът е голям - втородивизионният Лас Палмас обяви, че не го иска. Тана каза, че няма намерение да мърда от отбора и града си, като има договор до 2023 г.

Той се явява всеки ден съвестно на тренировки, въпреки че от есента на 2019-а е влязъл в игра 7 пъти, а след рестарта на сезона това лято - нула. Стриктно изпълнява всички свои задължения, за да няма повод договорът му да бъде прекратен.

Адвокатите му са изпипали всичко по контракта и може да бъде освободен само, ако наруши дисциплинарния правилник. Всеки ден Тана е на игрището пет минути преди другите, за да не го направи.

Лас Палмас е наел "местен Шерлок Холмс", който следи играча извън тренировъчната база, в личния му живот, по улиците и в ресторанти. И чака някаква издънка, която да използва като аргумент, за да скъса договора на играча си.

Иначе трябва да му плаща още 3 години, без той да има намерение да играе или да напусне.

В това "следене" няма нищо незаконно, но е меко казано неморално - коментират медиите в Испания.

 

Embed from Getty Images