Голям проблем, свързан с националния стадион “Васил Левски”, изскача на дневен ред за родния футбол. Оказва се, че една от причините за преместването на националите в Разград, е свързана с годността на осветлението на съоръжението в центъра на столицата, пишат от “24 часа”.

Стадионът вече не може да покрие изискванията на УЕФА за 4-а категория, която може да приема мачове на националните отбори и груповата фаза на трите европейски клубни турнира. Осветлението се оказва по-слабо от последните изисквания на европейската централа за категоризацията на стадионите.

Друга от причините, поради която България ще домакинства в Разград, е високият наем за ползването на столичния стадион.

Проблемът обаче касае не до такава степен националите, колкото клубните отбори, представящи страната ни в Европа. Шампионът Лудогорец покрива всички изисквания, но “Георги Аспарухов”, “Коматево” и “Българска армия”, където играят “Левски”, Ботев (Пловдив) и ЦСКА, категорично не покриват изискванията.

УЕФА години наред прави компромиси за “Васил Левски”, а надали има вариант, в който ЦСКА или “Левски” биха домакинствали в Разград.

От години се говори за строителството на нов стадион в столицата, но до момента така и не се е стигнало до нещо конкретно, а всичко е само и единствено дискусия без адекватни действия.