Ивелин Попов изненадващо вече не е футболист на Левски, съобщи клубът чрез официалния си сайт.

Бившият капитан на България, който е и трикратен футболист №1 на страната, разтрогна договора си със "сините" по взаимно съгласие.

Ивелин Попов пристигна на "Герена" в началото на миналия сезон с големи очаквания с оглед визитката му, а и с емоционално обръщение, че да облече екипа на Левски е сбъднатата му детска мечта.

Истината обаче е, че през целия престой Попов беше далеч от познатото ниво, което демонстрираше през годините, като добрите му изяви с екипа на Левски бяха доста редки.

Постепенно той дори загуби титулярното си място, а от новия сезон ролята му в тима на Николай Костов е изцяло периферна.

Може именно заради това двете страни са взели решение да прекъснат договора, като на този етап не е ясно как ще продължи кариерата на Попов, но Левски със сигурност освободи място в бюджета си за евентуалното привличане на нов футболист.

Попов, който след два месеца ще навърши 36, има 37 мача и 5 гола с екпиа на Левски, а клубът написа:

"ПФК Левски" се раздели Ивелин Попов по взаимно съгласие. Прекратяването на договора става по изричното желание на полузащитника. Със "синята" фланелка Попов изигра 37 мача и отбеляза 5 гола.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на "ПФК Левски" благодарят на Ивелин Попов за всеотдайността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи.