Полша потегли към Европейското първенство в Германия с пирова победа в една варшавска вечер, преминала под знака на притеснението.

Поляците изиграха силен мач и победиха сериозния тим на Турция с 2:1 във Варшава, но никой в страната не се интересува от цифровото изражение на генералната репетиция преди Европейското.

Причината е, че в рамките на няколко минути нападателите на поляците напуснаха терена с контузии, като в това число влиза и суперзвездата на тима Роберт Левандовски.

Но първият момент на уплах дойде точно след радостта. В 12-ата минута Левандовски отклони към Карол Швидерски, който откри резултата и отпразнува бурно, а това може да се окаже и голямата му грешка.

След първоначалната си радост, при която нападателят се изпързаля на колене по тревата, незнайно защо той реши и да направи скок във въздуха, след който при приземяването стъпи накриво. Още в първия момент се видя, че Швидерски изпита силна болка и самият играч веднага покри лицето си с екипа, осъзнавайки каква чутовна глупост е направил.

Състоянието му изобщо не изглеждаше обнадеждаващо, а стадионът във Варшава притихна притеснен, като в този миг никой не се интересуваше, че само преди малко Швидерски бе вкарал за 1:0.

За да станат нещата още по-кошмарни, след 30 минути игра Роберт Левандовски спря да тича и подвикна нещо към резервната скамейка, а на стадиона отново настана тишина.

Към Левандовски се запътиха лекарите на полския тим и след кратка консултация, суперзвездата на отбора напусна сам терена и видимо разочарован седна на резервната скамейка, където десният му крак бе обут в специален ботуш.

Така само в рамките на няколко минути, титулярните нападатели на Полша напуснаха с контузии, а на този етап няма никаква яснота какво е тяхното състояние.

Стреснат от случилото се, полският селекционер замени останалите си водещи играчи още на почивката,а през втората част Турция изравни за 1:1 чрез Бариш Йилмаз. Все пак Полша измъкна победата с гол на Никола Залевски в последната минута, но едва ли в момента резултатът е най-важен за полските фенове.

Иначе в друг мач, игран тази вечер, Нидерландия се развихри и с лекота победи Исландия с 4:0, като е цяло чудо, че "лалетата" не вкараха още няколко попадения.

През почти целия мач исландците така и не преминаваха центъра на терена, като тук е моментът да напомним, че само преди дни "викингите" биха Англия насред "Уембли".

Друг евроучастник замесен в днешните контроли бе отборът на Чехия, който се нуждаеше от две дузпи, включително една в продължението на мача, за да надвие Северна Македония с 2:1.