Срещата от Втора Бундеслига между Ханза (Рощок) и Хамбургер ШФ, завършила 2:2, бе прекъсната около десетата минута заради димки. Нещо, което не е необичайно, но конкретно в този случай бе различно, защото... пиротехниката бе пусната на терена чрез радиоуправляеми колички.

Като детска игра, но не съвсем, защото стюардите се видяха в чудо, докато успеят да догонят играчките и да ги изкарат извън терена.

Случката не бе и без причина. Ултрасите протестираха срещу намерението на местната футболна лига да продаде 8% от телевизионните права за следващите години, а в замяна да получи сериозна финансова инжекция, посредством която да промотира германския пазар и футбола в страната на световно ниво.

През декември две трети от водещите клубов в страната гласуваха "за", но привържениците на няколко пъти дават да се разбере, че това не е по техния вкус.

На мачове от Бундеслигата също имаше протести.

В петък вечер срещата между Кьолн и Вердер (Бремен) бе прекъсната заради множество тенис топки, хвърлени от трибуните, а това се повтори и на Волфсбург - Борусия (Дортмунд) в съботния ден.

Снимка: Getty Images