Минути след края на победния за Ливърпул финал в Шампионската лига (2:0 срещу Тотнъм), мениджърът Юрген Клоп е получил обаждане и от доста неочакван желаещ да го поздрави.

Германецът разкри за това пред немската държавна телевизия ARD, която тази сутрин го включи от хотела на Ливърпул в Мадрид.

"Позвъни ми Пеп Гуардиола - призна Клоп. И първоначално го удари на шега. - Мислих, че иска да поздрави физиотерапевта ни Лий Ноубс, който дойде от Сити в началото на сезона при нас и спечели Шампионската лига!

Не, шегата настрана - Пеп ме поздрави спортсменски за успеха ни, аз също поздравих него за титлата им в първенството на Англия. Обещахме си нещо - през следващия сезон отново да си ритаме здраво задниците едни на други, за да видим колко можем да постигнем."

Отношенията между Гуардиола и Клоп винаги са били позитивни, още от времето, когато испанецът водеше Байерн и се конкурираше с Борусия Дортмунд на Юрген.

През изминалия сезон Сити и Ливърпул водиха нечувана битка за титлата, завършила с 1 т. повече за тима на Гуардиола. Той призна, че този силен Ливърпул е бил предизвикателството, което е подобрило и неговия тим.