Навръх 107-та годишнина на столичния гранд Левски, настоящият собственик и клуба легенда - Наско Сираков, обнадежди огромна част от "сините" фенове.

След доста тежката година и неясното бъдещето, което продължава да е такова и на този етап, Сираков заяви смело, че е на финалната права в преговорите с голям инвеститор.

Голмайстор №1 на клуба заговори за огромни инвестиции, изцяло нов стадион "Георги Аспарухов" и отдалечаване на Левски от пропастта над която вече няколко години виси.

Разбира се, първосигнално думите му звучаха добре, особено в празничния за "сините" 24 май.

Веднага обаче изникнаха няколко въпроса, а след днешния ден те са още повече. Първите съмнения в сериозна част от феновете бяха около личността на този таен английски инвеститор с бизнес в Ню Йорк.

Защо Сираков не разкри името му? Защо след година, в която никоя сериозна компания не се зае с клуба, изведнъж го прави мистериозен британец? Защо някой чужденец ще инвестира в клуб с огромни дългове, бил той и популярен тим като Левски?

Тази сутрин колегите от "Gong.bg" първи споделиха името на тайния инвеститор, като според тях това е човек на име Джоузеф Диксън.

Часове по-късно в интернет пространството се появи интересен материал на "SportCafe.bg" от 2012-а, в която човек на име Джоузеф Диксън започва проби в ЦСКА, описан е като юноша на Манчестър Юнайтед.

Не можем да твърдим на 100%, че човекът е един и същ, но пък прилика е не само в имената, а и във външния вид.

Въпросният Диксън от ЦСКА изиграва едно полувреме за "червените" в контрола срещу Спартак (Плевен), след което Стойчо Младенов бързо го гони.

Девет години по-късно г-н Диксън отново е в София, но като потенциален спасител на Левски. Естествено, че всичко това звучи безумно и нелогично.

Същият този човек се оказа, че има инвестиционен фонд, който обаче е генерирал приход от малко над половин милион долара. Със сигурност не изглежда като компания, която ще извади Левски от тежкото му състояние.

Но в тази ситауция е нормално да се появяват съмнения и какви ли не спекулации, които всъщност може и да са самата истина.

Няма как хората да знаят, след като от страна на ръководството има пълно мълчание. Тук бе ролята на Наско Сираков да каже дали изобщо потенциалният инвеститор се казва Джоузеф Диксън. Дали той е човекът, карал проби в ЦСКА. И ако е той, как изобщо един неуспял играч за девет години се превърна в бизнесмен с желание да спаси български клуб, бил той и един от грандовете в страната.

А Българският футбол познава десетки подобни ситуации, от които не са застраховани дори и Левски и ЦСКА.

В годините на същите "червени" проблеми, помним появата на едни младежи, облечени като арабски шейхове. Уж да наливат петролни милиони на "Армията", но се оказаха актьори.

Помним и един Лорънс Дейвис, който Александър Томов доведе, с цел да спаси ЦСКА. Е в крайна сметка се оказа, че този г-н Дейвис всъщност имаше няколко магазина за пури. Може би си живее добре, но едва ли можеше да спаси изпадналият в милиони дългове ЦСКА.

А помним и "Казанската афера", която не бе свързана със собствеността, но четирима играчи на Левски се разходиха до Москва, чакайки огромни заплати, но ден по-късно отново бяха на самолета за София.