Красимир Балъков подаде оставката си като национален селекционер на България.

Той последва примера на президента на БФС Борислав Михайлов, както и всички членове на Изпълкома.

Балъков напусна поста след едва 6 мача, в които записа 5 загуби и едно безлично нулево равенство в Черна гора.

Той обаче заяви, че не бяга от отговорност, но в създалата се ситауция това е било най-правилното решение.

"Не оставям момчетата и не бягам от отговорност. Подадох оставката, те дискутираха наляво-надясно. Вече не съм селекционер на националния отбор. Пожелавам успех на следващия треньор.

В момента ситуацията не е никак розова. Растистките скандирания бяха капака на всичко. В такава атмосфера не съм бил никога треньор. Опитах се в съблекалнята да вдигна футболистите.

Играчите бяха толкова натоварени психически от това, което се случва на терена, че нямаха енергия за бунт.

Ще играем баражи на 100% срещу отбори, които според мен са възможни. Нито за минута не съм имал негативни мисли в главата дали да поема националния отбор. Не съжалявам за това решение. Когато имаш добри резултати, за повечето си добър треньор. Когато нямаш - не си добър треньор. Материалът е много окей.

Казвал съм го и пак го повтарям, че с този материал българският национален отбор може да се класира на Европейско първенство. Боби от време на време се майтапи. Не може да не познава футболистите. Нямаме голям избор

Имах план. Той беше ясен и точен. Пробвах много състезатели, за да видя дали има характери в този национален отбор. Не смятам, че съм направил нещо нелогично", сподели Балъков.