Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков коментира изказването на Ивелин Попов, който го посочи като една от причините за отказването си от националния отбор. Легендарняит халф говори пред медиите след днешния Изпълком на родната футболна централа.

"Крайно време е да си кажа категоричното мнение. От 2005 година отговарям за националния отбор, не съм изпълнителен директор. Мисля, че гледаме едни и същи мачове. Когато ми задавате въпрос, какво очаквате от мен - да отговоря това, което съм видял, или да спестя това, което съм видял? По този начин разбирам моите ангажименти към назначаването на треньори, представянето на футболистите в националния отбор", започна Лечков.

"Този национален отбор не е на Йордан Лечков, не е на Ивелин Попов. Той е на България. Мисля, че трябва да се коментира това, което се вижда. Винаги съм запознавал колегите от Изпълкома със състоянието на националния отбор. За голямо съжаление резултати няма", добави той относно думите на Попето, който се отказа от представителния ни тим миналата година. 

Футболистът на Ростов дели петата позиция по изиграни мачове за България с Димитър Пенев, като и двамата имат по 90 двубоя.

"Йордан Лечков винаги чинно след мач е пред камерите и отговаря. Даже при положителните резултати не се явявам, ако трябва да съм точен. Не е лесно да съм там винаги при негативни резултати. Никога не съм нападнал някого", продължи  Лечков.

"Отказвам да нося генералната вина, че ние дълги години нямаме класиране на голям форум, но ако аз съм изкупителната жертва, няма проблем. Това трябва да се приключи веднъж завинаги, да не се връщам към други имена. Отказвам да участвам в семейни драми, в спортни драми. Ако има други причини, нека да се кажат какви са", категоричен бе той.

Лечков още веднъж припомни, че не смята да се кандидатира за президент на БФС и съжалява, че мнението му не съвпадата с това на футболистите на националния отбор. Вицепрезидентът подчерта, че играчите винаги са получавали най-добрите условия, но за сметка на това резултатите липсват.