Елин Топузаков ще е асистент на Георги Дерменджиев в щаба на националния отбор на България.

Днес легендата на Левски даде съгласие и подписа договора си с БФС, за да стане част от екипа, който има отговорна задача в труден момент.

Дерменджиев ще води отбора през ноември в контролата с Хаити и евроквалификацията с Чехия, но истинската му мисия е напролет, когато идват плейофите в Лига на нациите. Те могат да класират България на Евро 2020.

42-годишният Топузаков ще е един от помощниците на селекционера, а другият се очаква да е Неделчо Матушев. Видеоанализатор ще е Марин Славчев, с когото Дерменджиев работи и при краткия си престой в Левски през пролетта.

Чака се назначение и на треньор на вратарите.

Всички те ще са с краткосрочни договори - до април, като е почти сигурно автоматичното им подновяване при класиране на България за европейското първенство.

Топузаков е рекордьор по мачове за Левски в евротурнирите (65), а с 346 двубоя във всички турнири е на пето място във вечната ранглиста на клуба по участия.

Той бе треньор на "сините" през 2014-а за 11 мача, а през есента на 2016-а бе назначен първоначално като временен наставник, а после - и като постоянен вариант. Но още в началото на пролетния полусезон през 2017-а се раздели с клуба.