Големият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн разсипа от критики играчите на отбора след тежкото 1:4 от Сити в градското дерби. Ирландецът, който никога не спестява това, което мисли, отново бе краен в думите си и оценката, че играта на тима е била "позор". Кийн атакува и конкретни футболисти, призовавайки това да е последният им мач с екипа на "червените дяволи".

Ето избрано от триминутния монолог на Рой в студиото на Sky Sports:

"Шокиран съм. Това е спорт на високо ниво, тук не можеш да се скриеш. Да се предадеш, да сложиш оръжие в дерби мач... В какъвто и да е мач... Не мога да го приема. Сити игра добре през второто полувреме, разбира се. Те са фантастичен отбор. Но Юнайтед!? Те просто спряха, предадоха се.

Всички сме губили мачове в кариерите си, но да загубиш по такъв начин не е приемливо. Да не тичаш обратно в защита, да помогнеш на отбора си. И то, когато играеш за Юнайтед. Срамно е, би следвало да ги е срам. Това е позор. Дори и да губиш, тичаш, бориш се, влизаш в единоборства. Нямат ли малко гордост!? Позор. Такива хора нямат място в клуба и отбора. Не бива да ги видим отново в тази фланелка.

Уан Бисака, Фред, Магуайър, Рашфорд, след като влезе... И мога да продължа. Гледах ги днес и не мога да повярвам на отношението. Мога да простя грешка, на всеки се случва. Но да се предадеш - непростимо. Трябва да наведат главите си и да се срамуват от себе си."

Неговият дългогодишен съотборник в най-славните години на "червените дяволи" Гари Невил също трудно удържаше яда си в студиото:

"Тактически, това бе грешно изигран мач. Започнаха с Фернандеш и Погба на върха на атаката, къде са нападателите? А най-лошото е, че Юнайтед бе по-слаб, когато влезе Рашфорд, който е такъв. Вместо да се подобрят, не станаха по-слаби. Рашфорд и Лингард, които влязоха като резерви, бяха ужасни. Имах усещането, че мениджърът Рангник опита да покаже как тази негова любима система може да работи.

В клуба имаше пет централни нападатели на старта на сезона - Роналдо, Кавани, Рашфорд, Гринууд и Марсиал. Двама от тях вече ги няма (Марсиал е под наем, а съдебните проблеми на Гринууд го извадиха от състава - б.р.). Роналдо и Кавани не бяха здрави за този мач, и Рашфорд, който е единственият чист нападател в състава, който може да играе, пак е резерва. Това говори достатъчно в каква форма е той, за да не бъде титуляр днес."

И Кийн, и Невил бяха категорични, че нещо не е наред и в съблекалнята на Юнайтед.

И проблемът е, че Рангник знае, че няма да води отбора след сезона, но трябва да препоръча и избере следващия такъв. В същото време, докато работи по тази трудна задача, трябва и да ръководи отбора в битката за топ 4, както и в Шампионската лига, където тимът чака осминафинал-реванш с Атлетико (1:1 в първия мач).