Левски отнесе наказание от мач без публика заради мелето в сектора за гости, което "синята" агитка си спретна в началото на двубоя срещу Ботев (Пловдив).

Две от враждуващите фракции на "сините" се сбиха в 13-ата минута на мача, а заради действията им домакинството на Левски срещу Ботев (Враца) на 3 октомври, ще се играе без фенове.

Освен това клубът ще трябва да плати няколко глоби на обща стойност 3000 лева, както и да възстанови щетите на тренитовъчната база на Ботев в Коматево.

В същото време Националният клуб на привържениците на Левски излезе с остра позиция срещу ръководството. Причината отново е в грозните сцени, които се разиграха по време на мача срещу Ботев.

От НКП написаха:

"Минаха повече от 100 дни откакто Наско Сираков получи мажоритарния пакет от акциите на "ПФК Левски" АД. Оттогава се случиха много неща, а още повече не се случиха, които доведоха до ситуацията, в която сме днес.

От самото начало Сираков заяви, че Левски ще се превърне в организиран Клуб и ще гарантира пълна прозрачност. В същото време на Герена продължава да цари пълен хаос. Ще се спрем главно на засилващите се неуредици в отношенията между Клуб и привърженици, както и тези между самите привърженици.

Проведоха се поредица от срещи, бяха поети редица ангажименти от страна на собственика и ръководството на Клуба, които не бяха изпълнени. Левски продължава да няма назначен и функциониращ SLO въпреки, че това е част от изискванията на UEFA за лицензиране на футболните клубове. Левски не обезпечава безопасността за привържениците по време на гостуванията на отбора. Стюарди няма.

Има една бутафорна фигура на щат в Клуба, наречена "Секюрити мениджър", който не само, че не се справя със задълженията си, но дори и не посещава всички срещи. За сметка на това, солидната му заплата е част от разходите, които ние привържениците сме "длъжни" да покриваме. Въпросният "специалист" е част от "екипа", назначен от "бившия" собственик Васил Божков.

Сираков и Колев многократно заявиха пред нас, както и в публичното пространство, че Левски няма да взима страна и няма да става адвокат на която и да било група в конфликта между привържениците. Същевременно на пресконференция от Клуба беше изнесена манипулативна информация, която послужи за основа на поредния клеветнически текст, изпълнен с множество лъжи, нападки и обвинения от една група привърженици, към друга.

Наложи се да участваме в две срещи със собственика и ръководството на Клуба, с цел изясняване и уточняване на недоразуменията. Клубът пое ангажимент да направи публични опровержения на голяма част от клеветите и обвиненията, които бяха направени към нас. Това до момента все още не се е случило.

В "ПФК Левски" АД беше формиран меко казано любопитен Управителен съвет. Ще следим с голям интерес работата на г-н Илия Христов, в качеството му на координатор от страна на Клуба за работа с привържениците. До сега не сме забелязали да е свършил нещо полезно в тази област.

Остро се противопоставяме на внушенията, които твърде дълго и натрапчиво се насаждат и разпространяват чрез медиите и представители на Клуба. А именно, че управленската неадекватност и немощ от страна на силните хора в Левски, неизменно се оправдава с "най-големия проблем" за Левски - разделението в публиката!

За близо четири месеца, новият собственик на ПФК Левски и неговият екип така и не представиха, какъвто и да било план за справяне със ситуацията, кампанията за така наречените "членски карти" все още не е обявена официално, а проектът за генериране на значителни средства от излъчване на домакинските срещи на отбора потъна в небитието. Липсата на идеи и план за действие и управление показва абсолютната несъстоятелност на сегашното ръководство на ПФК Левски.

Преди инцидентите от последните две гостувания на отбора, "Националният клуб на привържениците на Левски" многократно предупреди ръководството и по-специално Наско Сираков да вземат необходимите мерки, на което те реагираха с пренебрежение.

И защо стана така? Стана така, защото Клубът твърди, че основният проблем на Левски е конфликтът между привържениците. Всъщност, прикривайки своята неспособност да управлява, неизвършвайки една от основните си и задължителни функции, провокира въпросния конфликт да се задълбочава.

А ние се чудим дали това е случайно..."

Единствената положителна новина от днес е подписването на нов рекламен договор. Клубът обяви ново рекламно партньорство. Чрез официалния си сайт "сините" се похвалиха с постигнато споразумение със застрахователното дружество "Бул инс".

"ПФК Левски" и застрахователно дружество "Бул инс" АД подписаха нов рекламен договор, с който разширяват своето сътрудничество.

От днес левскарите ще ползват 5% отстъпка от застраховка "Гражданска отговорност" или КАСКО във всички офиси на ЗД "Бул Инс" АД в цялата страна. За целта всеки притежател на членска карта на "ПФК Левски" ще получи и карта на "Бул Инс", с която ще получи право на застрахователни отстъпки. Със стартирането на кампанията за членските карти на "ПФК Левски" на 1 октомври тази година ще бъде активирана и съвместната кампания с "Бул Инс".

За всички левскари е важно да знаят, че 15% от стойността на всяка направена в офис на "Бул Инс" застраховка КАСКО ще влизат в банковата сметка на Левски. 10% от стойността на всяка застраховка "Гражданска отговорност" в "Бул Инс" също ще подпомагат финансово любимия клуб.

Ръководството на "ПФК Левски" поднася своята благодарност към ЗД "Бул Инс", което е дългогодишен наш партньор, за подадената ръка в този труден момент за клуба и се надява това разширено сътрудничество да донесе ползи и за двете страни", написаха "сините".