На фона на сериозните управленски проблеми, надвиснали над Левски, отборът продължава да се представя успешно на терена.

"Сините" победиха с 4:1 юношеският национален тим на Узбекистан и записаха трети пореден успех по време на зимния си подготвителен лагер в Турция.

Нивото на днешния противник очевидно бе доста по-ниско от това на Левски, заради което Петър Хубчев избра да даде шанс на тези футболисти, които имат по-малки игрови минути.

В стартовия състав бяха 7 от младите състезатели на клуба, като някои от тях останаха на терена през всичките 90 минути. Личеше, че те са пределно мотивирани да се докажат, което доведе до категоричната преднина от 4:0 за Левски още на полувремето.

Резултатът бе открит още в четвъртата минута, когато Мартин Петков отлично се освободи от двама противници и с удар от около 15 метра успя да отбележи. Той имаше още няколко шанса, но ги пропиля, а в 35-ата минута резултатът стана 2:0.

Мартин Петков подаде в наказателното поле, където Марин Петков мяйсторски пропусна токата и тя се озова в Здравко Димитров, а крилото на "сините" я насочи отлично в ъгъла на узбекистанската врата.

Малко по-късно трети гол за Левски вкара ганаецът Насиру Мохамед, а до края на полувремето остана време и 16-годишният Марин Петков да се разпише.

Снимка: Levski.bg

Развоят през първата част сякаш разконцентрира родният тим, който игра доста по-слабо и разсеяно през втората част. "Сините" не създаде почти нищо интересно, като заради груби грешки в отбрана подари няколко шанса на противника.

Младият страж Петър Иванов направи няколко отлични спасявания, но пък допусна сериозна грешка при гола на узбекистанските юноши. Той не успа да овладее върнатата към него топка и я подари Улугбек Хошимов, който обеляза.

До края на лагера си в Турция, Левски ще изиграе още една контрола. Тя е срещу украинския Олександрия, който през есента игра в групите на Лига Европа.

"Дадохме шанс на младите футболисти. Двама на 16 и двама на 17 години. Никога не сме играли в този състав, знаехме, че ще допуснем положения пред нашата врата. Можехме да вкараме още голове през първата част. През второто полувреме настъпи малко умора. От всички, които са тук, сме доволни и нямаме никаква забележка", заяви след мача помощник треньорът Георги Донков.