Ливърпул е дал последната си оферта за подновяване на договора със звездата Мохамед Салах, но тя изглежда не е приета от екипа около египтянина.

Така твърди днес водещата медия "The Athletic", а същото потвърждават и източници от родината на нападателя. Неговият договор с "червените" изтича през юни 2023-а, но ако не бъде удължен до лятото на тази година, вероятно клубът ще търси начин да го продаде, за да не го изпусне без пари.

Салах обяви, че иска да остане, а на същото мнение е и мениджърът Юрген Клоп. Но в петък на пресконференция, германецът ясно заяви: "Клубът направи всичко необходимо. Сега нещата са в ръцете на Мо."

Агентът на футболиста Абас Иса коментира кратко в Туитър тези думи на треньор, като пусна емотикони със смеещи се глави. Или казано на човешки език - смешни твърдения.

Ясно е, че агент и играч искат 400 000 лири на седмица като заплата по новия договор, докато Ливърпул не е готов да наруши правилата и структурата си.

В нея никой не може да получава над 240 000 седмично и заплатата на един от асовете няма да надхвърли тези на Върджил ван Дайк, Алисон Бекер, Садио Мане, Тиаго и т.н. водещи футболисти.

Дори за Салах, вкарал 150 гола за по-малко от пет сезона, няма да бъде направено изключение.