Ливърпул получи позволение да сключи договор с "Найк", след като Върховният съд в Англия се произнесе в полза на "червените" по опита за блокиране на сделката от страна на настоящия производител на екипи за отбора "Ню Баланс".

Споразумението с водещата американска компания ще бъде за срок от пет години и ще стартира през лятото.

"Ню Баланс", който плаща на Ливърпул по 45 милиона лири на сезон, оспорваше договора с "Найк" на базата на съществуваща клауза, с която може да отправи равна оферта на тази от конкурентна компания.

"Найк" всъщност предложи по-малко пари - 30 милиона на сезон, но мрежата на разпространение реално ще надхвърли 45-те на Ню Баланс.

Основният проблем за юристите на Ливърпул е била именно клаузата на договора с Ню Баланс", но по всичко личи, че те са се справили пред съда. Така водещият американски производител на спортни артикули ще получи правото да предостави титулярната фланелка на Ливърпул на възможно най-голям брой привърженици по целия свят.

"Ливърпул ФК може вече да обяви с удовлетворение, че съдиите се произнесоха в полза на клуба по правния казус с настоящия производител на екипи Ню Баланс. Ще продължим с него до края на сезона, но няма да спираме подготовката за следващия с новия доставчик", съобщи говорител на мърсисайдците.

https://sja.sportradar.com/w/DirBG/44-67681/0231/bg