Лудогорец е на път да направи още един трансфер в часовете, преди да затвори пазарът у нас. Крайният срок за привличане на играчи в българските клубове е понеделник, 28 февруари, а шампионите са близо до сделка за 20-годишния нападател на бразилския Крузейро Игор Тиаго Нашименто Родригеш.

Той е считан за един от големите таланти в клуба, но след неуспешния опит да се класира в елита през миналия сезон, този тим е принуден да продава най-силните си играчи. Крузейро остана 14-и в Серия В на Бразилия и бе далеч от промоция.

Тиаго няма нито един мач в елитната лига на страната, но вече е записал 62 участия като резерва и титуляр в тима във втора дивизия. Вкарал е 10 гола и има една асистенция.

Цената му, според бразилската медия SportGlobe е 620 хиляди евро, като част от тях ще идат за клуба, на който е юноша - Вере от Парана.

Пак според изданието, Лудогорец ще купи за тази сума само 75 процента от правата върху играча, а останалите 25 ще бъдат разпределени между Крузейро (15%) и Вере (10%).

Също така има клауза, според която класиране на тима от Разград в групите на Шампионската лига в четирите сезона, за които ще е договорът на нападателя, ще носи на Крузейро бонус от 250 000 долара.

Така трансферният прозорец за българския шампион се оказва изключително активен.

Лудогорец привлече Матиас Тисера (Аржентина), Симон Слуга (Хърватия), Жан Карничник (Словения), бразилеца Рик и Спас Делев.