Хари Магуайър, капитанът на Манчестър Юнайтед, проговори за случилото се в Гърция миналата седмица, довело до присъдата му от 21 месеца условно. Най-скъпият защитник в историята на футбола лежа две нощи в ареста на острос Миконос, а после бе признат за виновен за нанасяне на телесна повреда, опит за подкуп и упражняване на сила при задържане от униформени.

В шокиращо интервю пред BBC, Магуайър разкри своята версия, различаваща се коренно от тази на съда в Миконос. Бранителят отказа да се извини, защото "извиняваш се, когато си извършил нещо нередно".

Ето какво разкри английският национал, избрано от голямото интервю:

"Оказах се в ситуация, в която може да бъде всеки един. Удряха ме по краката и се паникьосах, тръгнах да бягам, докато ми слагаха белезниците. Страхувах се за живота си и бях сигурен, че това не са полицаи. Аз знам истината какво се случи онази вечер и никой не може да ме убеди в обратното."

Хронологията според Хари:

- Магуайър е на почивка във вила в Миконос заедно с годеницата си Фърн, сестра си Дейзи, брат му и неговата приятелка. Както и двама техни приятели и гаджетата им. Общо 9 души компания.

- Те са навън от следобед във въпросния ден, пият бира (поне той) и в някакъв момент от вечерта решават да извикат шофьора на минибуса, с който се придвижват, да ги прибере във вилата.

- Шофьорът закъснява с 20-ина минути, а през това време Дейзи припада, като "очите и се обелиха", както разказва Хари. Според него в питието на сестра му е сипано нещо...

- Приближават се трима гърци, които започват да крещят и да се държат агресивно. Магуайър твърди - не е имало удари, но е имало обиди и ругатни, както и агресия между двете страни като поведение.

- Минибусът пристига и деветимата се качват в него, като Дейзи вече е по-добре.

- Минибусът е спрян по средата на пътя към вилата, заобиколен от осем или девет мъже, пак цивилни. Магуайър и един от приятелите му са извадени и съборени на колене на земята. Започват да им слагат белезници, а Хари е сигурен, че го отвличат и това не са полицаи. Тръгва да бяга и звъни на агента си, а по WhatsApp пуска съобщения на приятели за помощ.

- Настигат го и го закопчават с белезници, ритан е по краката, като чува на английски език: "край с футбола, повече няма да играеш".

- Чувства облекчение, когато стигат до полицейския участък. Твърди, че през цялото време е мислил, че го отвличат гангстери.

И още от Магуайър в интервюто, което е доста шокиращо:

"Беше ужасно. Всичко стана толкова бързо, получихме документите за делото часове преди него. Нямахме никакво време за подготовка. Казват, че съм ударил полицаи. А аз бях с белезници. Няма как да се е случило. Не съм правил опити да подкупвам никого, нито съм заплашвал някого.

Имам доверие в гръцкото правосъдие и смятам, че след апела ни, новото дело ще разкрие истината. Аз съм чист пред съвестта си. Съжалявам за феновете на Юнайтед и Англия, защото съм нанесал поражения на имиджа на тези институции със случилото се. Но знам, че не съм извършил нищо нередно."