Капитанът на Манчестър Юнайтед Хари Магуайър беше признат за виновен по всички обвинения след събитията на гръцкия остров Сирос. Съдът му наложи условна присъда от 21 месеца и 10 дни.

27-годишният бранител е обвинен в агресия срещу полицай при арест, словесни обиди и опит за подкуп на униформен служител миналия петък.

Обвинението идва часове, след като Магуайър получи доверието на английския селекционер Гарет Саутгейт и бе избран в националния отбор за предстоящите мачове срещу Исландия и Дания. Научавайки новините от Гърция, наставникът изхвърли бившият бранител на Лестър от състава.

Братът на Магуайър - Джо, който играе в долните дивизии на Англия, също е признат за виновен в нападение на полицай и опит за подкуп. Третият задържан в лицето на 29-годишния им приятел Кристофър Шарман е признат за виновен по две обвинения - за нападение, както и словесни обиди.

Тримата пледираха, че са невинни, но съдът не реши в тяхна полза, след като изслуша адвоката им.

Магуайър е казал на полицая "ти знаеш ли кой съм, аз съм капитанът на Манчестър Юнайтед", а след това е опитал да го подкупи с пари.

Защитникът, който струваше 85 милиона лири на "червените дяволи", се прибра в дома си в неделя и бе представян от адвоката си, като и баща му е бил в Гърция.

Адвокатът е казал пред съда, че сестрата на Магуайър - Дейзи, е била дрогирана от двама албанци пред бара, в който са били англичаните.

Според неговото становище Дейзи е припаднала и затова се е стигнало до сблъсъка, в който в последствие се е намесила и полицията. Тримата задържани са отведени в районното управление, където униформен е ритнал Магуайър в крака и му е казал, че с кариерата му е свършено.

Един от полицаите - Миколос Колиос, заяви, че Магуайър е бутал униформените и ги е обиждал вербално. След това е помолил да го пуснат, за което е искал да си плати.

Наказанието на Хари Магуайър е 21 месеца и 10 дни условна присъда, тъй като това е първото му нарушение. Брат му Джо и приятелят му Крис Шарман получиха по 13 месеца условно. Тримата ще обжалват.