Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов ще даде почивка на някои от героите във финала за Купата на България за предстоящия шампионатен мач срещу Славия утре.

"Последните три дни преминаха в празници и това е нормално след толкова години чакане на трофей. Мач със Славия винаги е важен и трябва да го изиграем по най-добрия начин. Преизпълнихме поставените задачи, но когато си футболист на Левски трябва да играеш всеки мач на максимални възможности. Ще има ротации. Сонко няма да играе, има здравословен проблем и трябва да бъде решен за един-два дни. Някои от по-опитните играчи ще получат почивка, ще дам поле за изява на някои от младите играчи, които търпеливо чакат своя шанс", каза Станимир Стоилов на брифинг преди мача.

"Най-важно е да играем на високо ниво и това е по-важно от трите точки. Не е редно да има отпускане, не се съмнявам, че стадионът ще се напълни с наши фенове, играчите всекидневно трябва да се доказват пред привържениците", добави Стоилов.

Треньорът на "сините" разкри, че ще бъдат предложени нови договори на Николай Михайлов и Драган Михайлович. Напускащите са двама - Иван Горанов и Радослав Цонев.

"След 13 години суша беше важно да изиграем финала по най-добрия начин. Имаше напрежение върху играчите, но те се справиха и показаха израстване като манталитет. Ивелин Попов вече е тук, но първо трябва да го излекуваме. Имаме идеи за подсилване на отбора, но няма нищо конкректно. Ще предложим договори на Ники Михайлов и на Драган Михайлович, вече е въпрос дали ще се договорим по финансовите въпроси. Има двама напускащи с изтичащи договори - Иван и Ради, като на тяхно място ще привлечем най-много двама нови", каза Стоилов.

"Не трябва да правим големи обещания, играчите трябва да показват качествата си на терена, всичко друго са празни приказки. Очакванията са големи, но може единствено да говорим на терена.

Няма играч, който да е непродаваем, но няма да подаряваме играчите ни. Цените им вече са коренно различни, няма да правим подаръци.

Клубът генерира огромни приходи, а не може да погасяваме дълговете заради това разхищение, което е било преди.

Чувал съм се с Жоазиньо през годините, но на този етап има огромни разминавания във финансовите условия и няма възможност той да се върне в Левски", коментира още Станимир Стоилов.