Треньорът на Левски Станимир Стоилов очаквано беше разочарован след отпадането на своя отбор от малтийския Хамрун Спартанс в Лигата на конференциите.

Наставникът заяви, че тимът му е прескочил етап в развитието си, но е заслужавал да спечели днешния сблъсък. Допуснал е елементарни грешки както в защита, така и в атака.

Освен това Стоилов определи отпадането като провал както спортно-техническо, така и финансов, тъй като при успех щяха да влязат добри постъпления в иначе опразнената каса на клуба.

"Имахме всичко в нашите ръце - и положенията, и ситуациите, и гола. Успяхме да отбележим изравнителния гол след края на редовното време и допуснахме две съвсем елементарни грешки. Заради това се обърна мача. Аз видях, че Хамрун са много сериозен отбор още в първия мач, въпреки че смятам, че не заслужавахме днес да загубим. Във футбола, когато допускаш такива елементарни грешки, е нормално да загубиш. Те бяха и в атака. Дузпите са лотария.

Явно сме прескочили етап в развитието си, но това може да бъде обеца за всички нас да работим по-добре и да търсим по-важните неща. Още в първата минута изпуснахме стопроцентов гол.

Общо взето клубът записа някакви приказни осем, девет месеца, които явно беше време да свършат, за да започнем да работим по всички видове компоненти. Отборът е много крехък и знам какво е състоянието на клуба. Само с работа можем да се върнем към победите. Днес и късметът беше срещу нас и хората по трибуните.

Това е отборът, с който ще играем и всеки от нас, включително и аз да подобря изискванията и критериите към играчите. На този етап това са ни истинските възможности, макар че днес не трябваше да загубим. Провалът ни е не само игрови, но и финансов.Не се опасявам от отдръпване на привържениците, но е нормално е да има такова. Левски се нуждае от постоянна подкрепа. Феновете са единствените хора, които досега не са подвели клуба.