Мениджърът на Нюкасъл призова всички треньори във Висшата лига да се обединят срещу новото правило за игра с ръка в наказателното поле, което според него "разрушава футбола".

"Свраките" бяха един от отборите, които получиха дузпа заради въпросното правило, като тя им донесе точка при гостуването на Тотнъм в добавеното време на мача за крайното 1:1.

Те получиха дузпа 97-ата минута за игра с ръка на Ерик Дайър, който скочи за висока топка и в същото време беше избутан, и с гръб към кълбото без да го гледа.

Новите правила гласят, че всеки допир на топката с неестествена позиция на ръката е дузпа.

"Цялата работа с ВАР и играта с ръка особено през тази година е пълна безсмислица. Може би всички треньори можем да се обединим и да спрем това, защото то разрушава спектакъла. Ние получихме такава дузпа днес, но друг път ще е в наш ущърб.

Мислих, че ВАР ще се ползва за очевидни грешки. Лудост е това, което се случва и то разрушава Висшата лига. Ако не сме внимателни, ще си говорим постоянно за решения на ВАР. За мен това не е правилно.

Въпросът с играта на ръка го има от 100 години. Ако е очевидна и умишлена игра с ръка, която спира голова възможност, тогава да. Но не мисля, че Дайър дори гледаше към топката. Трябва да съм развълнуван от точката, но знам, че в един момент ще ми се върне. Това не е правилно", заяви бившият играч на Манчестър Юнайтед, който очевидно има съвестта да каже истината.

Брус все пак подкрепи съдията Питър Банкс, който взе решението, след като гледа монитора:

"По законите на играта това е правилно решение, но ако беше срещу нас, щях да съм бесен. Същото е в Италия, Германия, Испания и навсякъде, където се прилага това правило. Видяхме една безумна дузпа при победния гол за Евертън срещу Кристъл Палас, а днес видяхме още една".

Учудващо или не, Жозе Моуриньо отказа да критикува съдията, въпреки че беше бесен в края на мача и дори напусна терена предварително.

Единственото, което Специалния заяви по въпроса, бе следното: "Ако искам да даря пари, ще е за благотворителност, а не на Футболната асоциация".