Президентът на БФС Борислав Михайлов днес оттегли оставката си и се връща на поста.

Той обяви, че ще завърши мандата си, който трябва да изтече през февруари 2022-а година и тогава ще се проведе конгрес, напълно редовен.

Михайлов се включи в днешното заседание на изпълнителния комитет на централата, но поведението му беше доста по-умерено, обрано и диалогично. Той обясни, че е допуснал доста грешки, осъзнал ги е, но също така се оплака и от предателства.

"Точно 558 дни след моята оставка. Поради същите причини си я подадох, сега и си я оттеглям. Имаше напрежение, много лъжи и клевети, едва ли не това е една корупционна среда. Оттеглих се, за да може БФС да си работи спокойно. Година и половина по-късно не се проведе конгрес, три пъти беше свикнан и три пъти отменян, поради различни причини.

Всички проверки, които се направиха в централата от компетентните органи показаха, че няма нарушения. Година и 2 месеца проверки, нито едно закононарушение. Така че абсолютно гордо ви казвам, че си починах, видях грешки в себе си, видях и в колегите.

Връщам се за да организираме един редовен конгрес догодина. Всички желаещи които искат, да представят своите идеи. Сега догодина кси има редовен конгредс и всички, които искат, могат да се кандидатират и да си докажат правотата. В моето отсъствие не видях да се промени нещо", каза Михайлов.

Без аз да съм човека, който дава оценки, не видях в организацията нещо да се е подобрило. Според мене първенството е интересно, националният отбор е ясен. За 7-8 месеца да се стегнат редиците и след това в по-широка дискусия да се предложат идеите"