Един от героите за Байерн (Мюнхен) при 8:2 срещу Барселона направи силен коментар за историческия резултат в Шампионската лига. Баварците нанесоха най-тежкото поражение на каталунците от 1951 година насам, когато "лос кулес" отстъпват с 0:6 срещу градския си съперник Еспаньол.

Томас Мюлер не участва за първи път в подобен мач, след като през 2014 година бе с главна роля при 7:1 срещу Бразилия на световното първенство, завършило с титла за Бундестима. Сега 30-годишният нападател вече е ненужен в селекцията на родината си, но това не го спира по никакъв начин да прави това, което умее най-добре - да бележи и да подава.

Снощи в Лисабон острието наниза два гола и асистира за още един.

"През 2014 година срещу Бразилия нито за миг не контролирахме мача така, както срещу Барселона. Сега беше по-лесно. Беше нещо специално, нека говорим за това сега, но после да продължим напред", каза Мюлер след триумфа.

"Най-хубавото е това, че резервите влязоха и показаха необходимото поведение и играха с удоволствие. Важното, че правим това, което искаме на терена и всички показват максимума от възможностите си", добави той.