Страхотен немски следобед си устроиха феновете на Левски, в часовете преди мача реванш срещу Айнтрахт във Франкфурт.

Домакините се бяха погрижили да запазят най-старата и чисто туристическа част на града за българските фенове, които имаха шанс да се насладят на средновековната архитектура, встрани от лъскавите небостъргачи на немската финансова столица.

Около 2500 са продадените билети за феновете на Левски, а между 1500 и 2000 "сини" се събраха на площад "Рьомерберг".

Снимка: Dir.bg

Забавлението започна около обяд, като цялото присъствие на "сини" фенове премина без проблеми и с присъствието на значителен брой органи на реда, очевидно отлично подготвени за подобни визити.

Любопитното обаче е, че не всеки европейски тим получава "посрещане" като на Левски, защото три часа преди мача феновете бяха изведени със специално шествие, блокирало централната част на града в работен ден.

Лъскавите автомобили прилежно чакаха левскарите, а местните споделиха пред Dir.bg, че подобно нещо е имало за последно, когато английският Уест Хем е гостувал в полуфиналите от Лига Европа през 2022-а.

Снимка: Dir.bg

Всичко на площад "Рьомемберг" бе колоритно, дори и сключващите брак хора, които бяха немалко. Само една двойка обче се престраши да доближи "сините" фенове и получи подобавaщ и при всички случаи запомнящ се поздрав.

По време на шествието стотици граждани не пропуснаха да снимкат култовата "синя" агитка, която блокира градски транспорт, улици, булеврди и дори сградата на Европейската централна банка.

Снимка: Dir.bg

По улиците на Франкфурт се разхождаха свободно и доста фенове на немския тим, но между двете агитки нямаше нищо повече от освиркване и някоя ирочнична наздравица.

Снимка: Dir.bg