На Жозе Моуриньо и Тотнъм им върви на балкански съперници този сезон. След като в предишния кръг от квалификациите на Лига Европа "шпорите" отстраниха Локомотив (Пловдив), сега на дневен ред за тях е Шкендия (Тетово) от съседната ни Северна Македония. Лондончани гостуват в непосредствена близост до България утре вечер, а на традиционната пресконференция преди двубоя Специалния показа и истински специалната си страна. 

Вечно намусеният португалец стопли сърцата на хиляди с наглед дребен жест, който обаче означаваше всичко на света за един от македонските журналисти.

Репортерът Игор Александрович искаше да зададе на Моу въпрос от името на покойния си баща, който е бил огромен фен на Жозе, но петнадесетте минути онлайн разговор не бяха достатъчни и така комшията остана зад борда, което логично го е разстроило, защото говорим за чисто човешки момент първо и чак след това за професионализъм.

Моуриньо обаче разбира за случилото се и се връща, за да чуе питането или по-скоро пожеланието на Игор и да му отговори. Журналистът попита Жозе дали би могъл да се снима с него, ако разбира се Тотнъм постигне добър резултат, защото би искал да сложи снимката на гроба на баща си 

"Снимката няма нищо общо с резултата. Считай я за направена. Ще го направим", категоричен бе 57-годишният португалец, който благодари за хубавите думи, които получи от страна на Александрович.

Македонецът му обясни, че баща му е бил наистина огромен почитател на Моуриньо, а едно от последните му желания преди да си отиде е било именно момчето му да се снима с Жозе, ако някога има този шанс. 

Специалния може често да се заяжда с медиите и да показва надменно поведение, но точно такива случки го правят наистина велик.

И то отвъд пределите на футболното игрище.