Съдията Владимир Вълков ще бъде наказан между 4 и 6 мача без наряд за мач, след като не се справи никак добре с Етър - ЦСКА (2:2) в неделя.

И двата отбора имаха куп претенции, а днес шефът на Съдийската комисия Костадин Стоичков призна това.

"За съжаление, Владимир Вълков е получил слаба оценка и ще бъде наказан. Знаете, че съдия, който има по-ниска оценка от 7.4, по правилник трябва да бъде санкциониран. Все още не сме взели окончателно решение, но по всяка вероятност наказанието на Вълков ще бъде между 4 и 6 мача. Това гласи правилникът", заяви Стоичков.

Според него грешките в двубоя не са били никак малко, което бе очевидно и за всеки, наблюдавал мача.

Домакините бяха недоволни от това, че ЦСКА изравни с попадение от засада в края, а гостите - за неотсъдени една или две дузпи и спестен втори жълт картон на играч на Етър още в 18-ата минута.

"Убеден съм, че до този момент не се оказва натиск нито към Съдийската комисия, нито към съдиите - коментира още техният началник. - Реферите обаче са хора и всеки изпитва някакво притеснение като излезе на терена. Когато мачовете са с по-нисък заряд, те минават нормално. Проблеми имаме там, където мачът е важен. Има съдийски грешки, но те са човешки."

Според него и претенциите на Левски, изразени в декларация против тенденциозното срещу клуба съдийство, също не са основателни.

"Иво Андреев се справи по един много добър начин с мача на Левски с Ботев (Враца), но пропусна да санкционира с втори жълт картон състезател на гостите - призна Стоичков. - Станислав Тодоров на мача Арда - Левски не отсъди дузпа в полза на кърджалийския клуб. На мача Левски - Етър Станимир Тренчев отсъди пряк свободен удар, който не съществува. Левски вкара от него и спечели мача. Понякога реферите грешат в една посока, понякога в друга. За каква тенденция говорят в Левски? Не мога да се съглася."

При всички положения темата остава централна почти след всеки кръг като няма отбор, който да не е изразил недоволство поне по веднъж от старта на сезона.