Емилиано Сала се погуби с частен самолет в Ламанша, но никога няма да бъде забравен от феновете на последния си клуб Нант. Бъдете сигурни в това.

Талантливият 28-годишен нападател беше почетен по изумителен начин от феновете, а за целта бе използвана срещата от шампионата със Сент Етиен, която завърши наравно 1:1 в сряда вечерта.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯ ОТ ВЕЧЕРТА В НАНТ >>>

Никой не говореше за случващото се на терена, защото то бе маловажно. Ликът на Сала бе навсякъде, името му също. Рониха се сълзи от големи мъже, които трудно понасят, че героят им загина по толкова нелеп начин.

Припомняме, че Сала падна някъде в Ламанша с частен самолет докато пътуваше за първа тренировка с новия си отбор Кардиф. Часове, след като подписа договор с трансферна сума от 18 милиона евро.

Сцените в мача между Нант и Сент Етиен на "Сат де ла Божоар" бяха спиращи дъха. Жалко е, че поводът е толкова тъжен.

В първия мач на Нант след загубата на Сала, всички играчи излязоха с фланелки, с лика на аржентинския нападател. На гърба на екипите на всички бе изписано името му, а ликът грееше и на централния кръг преди първия съдийски сигнал.

На трибуните бе още по-красиво. Огромна хореография на централната трибуна изписа четирибуквеното име, а фланелките с №9 бяха хиляди.

Но най-голямото признание дойде в деветата минута, когато съдията спря мача за 60 секунди, за да може всички на стадиона да ръкопляскат. Треньорът на Нант Вахид Халилходжич, един от най-суровите мъже във футбола, не сдържа сълзите си и ридаеше на скамейката.

Освен всичко фенове на Кардиф пътуваха до Нант, за да издигнат своя огромен банер в чест на Сала.

Семейството на аржентинеца в момента е в Европа и събира средства за продължаване на издирването. Тяхното единствено желание е да погребат своя роднина, който вкара 42 гола с екипа на Нант.

ВИЖТЕ СНИМКИ В ГАЛЕРИЯТА НИ >>>