Берое нанесе тежък удар на Локомотив (Пд) - 1:0 с късен победен гол в 87-мата минута. Омар Камара, влязъл в игра като резерва минути по-рано, овладя елегантно топката в наказателното поле след неуспешен опит за изчистване, и я прати в мрежата.

Националът на Мавритания вкара третото си попадение за беройци, пращайки в еуфория публиката в Стара Загора.

Тя имаше нужда от попадението и победата, както и тимът, а най-вече треньорът Петър Колев, който е под голямо напрежение и спекулациите за негова смяна не спират.

В същото време такова напрежение не може да няма около Локо - сребърен медалист от миналия сезон, двукратен носител на Купата на страната в последните три години, а сега - трети отзад напред в класирането с едва 7 точки след първите му 9 изитрани мача.

И днес в Стара Загора "черно-белите" не убедиха. Те бяха предпазливи, сякаш търсещи да издебнат момента, а не да надиграват съперника. Още до почивката Берое трябваше да води, но Даниел Генов реши да подава, а не да стреля, останал очи в очи с вратаря на гостите.

През второто полувреме домакините пак бяха по-активни, а голът на Камара е заслужена награда за това.

След него гостите се хвърлиха и натиснаха, но нямаше време за изравняване. Въпросът е защо Локо се сети, че може да играе атакуващ футбол, и то нелошо, чак след инкасираното попадение.

Берое е на пето място с 16 т., Локо е 12-и със 7.