Наставникът на Левски Николай Костов даде традиционната си пресконференция преди утрешния плейофен мач от турнира Лига на конференциите срещу Айнтрахт (Франкфурт).

Двата тима се изправят един срещу друг от 20 часа пред пълните трибуни на "Васил Левски", като това е първият значим европейски мач за "сините" от над десет години насам.

А пък за Костов мачът е най-важният в кариерата му до този момент -това призна самият той.

Наставникът обаче изобщо не смята тима си за тотален аутсайдер.

И смело обяви, че въпреки огромната разлика като индивидуална класа и изобщо разликата в мащабите като клуб, Левски ще играе за победа.

"Левски няма какво да губи в този мач, но пък има какво да печели. Това е нашта възможност, за целия клуб.

Да се представим добре, което означава да победим.

Именно заради това очаквам утре нашият тим да играе за победа. Искам това да е ясно на всички.

Не сме паникьосани, че играем с Айнтрахт. Уважаваме противника, но няма какво да говорим за него, достатъчно изписахте и изговорихте за него. Спокойни сме, това е нашият шанс, който не бива да изпускаме.

Що се касае до публиката, ние във всеки европейски мач доказахме, че имаме европейска публика. Имахме невероятна подкрепа от хора, които показаха култура и възпитание.

Разузнахме достатъчно Айнтрахт. Няма какво повече да видим, това е един от най-добрите отбори в немския шампионат. Имат 20 чужденци, все основни играчи. Ако трябва да правим сравнение е логично, че те имат преимущество. За финанси също няма да говорим, но изоставаме и като динамика.

Като динамика не знаем дали може да се надиграваме с тях. Трябва да играем умно и с точни отигравания да успяваме да излезем от пресата, която съм убеден, че ще ни прилагат.

Когато елиминирахме Апоел си мислехме, че мачът с Айнтрахт е просто бонус за нещата, които свършихме за толкова кратък период.

Ние обаче натрупахме и самочувствие и вяра, че може да се борим с Айнтрахт и ще го направим. А колкото до моята кариера, може би това е най-важният мач до момента", сподели той.

Снимка: Bulphoto

До Костов застана и дефанзивният халф Анди Краев, който утре ще изведе тима с капитанската лента.

Краев сподели пред медиите, че в отбора с спокойни и мотивирани преди такъв мач, за който всеки футболист мечтае.

"Най-важното е да излезем спокойни. Горещи сърца и хладни умове. Трябва да сме спокойни, дисциплинирани и да вярваме в нашите възможности. Само така може да направим нещо.

Всеки един от нас мечтае да играе подобни мачове. Настроението е добро. Трябва да сме мотивирани и също така спокойни.

Това е възможност за всяко едно момче от отбора да се покаже пред Европа, защото в крайна сметка всеки иска да се развива в по-голям отбор", заяви капитанът на тима.

Снимка: Bulphoto