Плейофният мач на България срещу Унгария на 26 март почти сигурно няма да се състои, след като УЕФА взима крайни мерки за прекратяване на всякаква активност в следващия месец.

Европейският футбол е в карантина, а мачът, който би отворил вратата на нашите към Евро 2020, досега бе класифициран като "двубой без публика".

Вариант №1 обаче вече е друг - Евро 2020 да стане Евро 2021, като се проведе идното лято. За него ще се класират досега получилите квота отбори - общо 20, а последните 4 места ще останат незапълнени.

Другият вариант е тези плейофни двубои, които са от Лигата на нациите, да са догодина през пролетта. Но това би усложнило програмата на националните първенства по същото време.

На първо време се чака потвърждение, че мач с Унгария няма да има. Извънредното положение у нас, обявено днес с решение на парламента, обуславя това да бъде официализирано от УЕФА съвсем скоро

Вариантите за самото Евро 2020/2021, както и форматът и програмата преди него, ще се обсъждат във вторник на сбирка на европейския футбол, която ще е с видеовръзка до централата на УЕФА.