Павел Колев ще продължи да бъде изпълнителен директор в Левски поне още няколко месеца, въпреки че подаде оставка и тя бе приета от ръководството на клуба. Това твърди в. "Мач Телеграф".

Бившият журналист е на ръководната позиция на "Георги Аспарухов" от 2 години, когато през февруари 2019-а бе поканен да работи за "сините" от новия тогава собственик Васил Божков.

Колев обяви, че си тръгва през втората половина на миналата година, а в края на 2020-а това бе узаконено от Управителния съвет. Но към момента Левски не успява да намери човек, който да го замени в трудната ситуация.

Клубът е в сериозна финансова криза, с големи задължения и доста редуциран бюджет. Въпреки влизането на два нови сериозни спонсора в последните месеци, положението продължава да е доста сложно и не всеки би се адаптирал бързо в обстановката.

Преди седмица собственикът Наско Сираков призна, че засега заместник на Колев не е намерен.

Самият директор продължава кариерата си във футбола с позиция в европейската централа УЕФА.

Той бе делегат във вторник на мача от Шампионската лига Атлетико - Челси (0:1) в Букурещ, а преди да заработи за БФС и впоследствие за Левски, изкара курсове към организацията.

Но поне временно Колев може да изпълнява задълженията по новата си работа дистанционно, от София, което му позволява да продължи да контролира положението в Левски до намирането на негов заместник.