Ситуацията в родния гранд Левски продължава да бъде доста сложна след турбулентните седмици от началото на годината.

Изпълнителният директор Павел Колев призна пред "Дневник", че в клуба отнякъде трябва да постъпят около 2 милиона лева, за може да се платят заплати и да бъдат обслужени дълговете на клуба.

Бизнесменът Васил Божков заяви пред фенове и медии, че няма да има възможност да издържа клуба, ако влезе в сила новият закон за лотарийните игри.

Колев също така сподели, че ако се феновете получат акциите, както премиерът Борисов предложи, то клубът няма да може да функционира на професионално ниво.

"Според мен клубът няма да може да функционира или поне няма да може да да го прави на това ниво, на което се изисква за един професионален футболен клуб, за да може да се бори за по-челно класиране, участие в европейските клубните турнири и спечелване на отличие, което всъщност е заложено в генома на Левски.

Истината е, че всъщност нужните пари за издръжка на месе пари са към 2 милиона. Това означава, че ако на 2-3 февруари не постъпят отнякъде 2 милиона лева, ние нито ще можем да платим заплатите на футболистите, нито ще можем да обслужим всички споразумения по просрочени задължения, които сме наследили, Нито ще можем да поддържаме базата в сегашното състояние, нито ще можем да си платим текущите разходи, камо ли да продължим дългосрочната си инвестиционна стратегия", сподели той.