Феновете на пловдивския Ботев продължават да изразяват своето недоволство около всички проблеми, съпътстващи строежа на "Колежа".

Те излязоха с отворено писмо, с което инициираха извънредна сесия на Общинския съвет, на която да се гласува целевото харчене на отпуснатите допълнителни 12 милиона лева за строежа на стадиона.

Освен писмото, фенове закачиха транспаранти свързани с "Колежа" из цял Пловдив.

"Днес, само няколко месеца по-късно, научаваме, че кметът на Община Пловдив се кани да не изпълни решението на Общински съвет Пловдив, като допусне допълнителните 12 млн. лв. да не бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион "Христо Ботев".

В тази връзка и предвид големия обществен интерес Ви молим незабавно да инициирате свикването на извънредна сесия на Общински съвет Пловдив, на която да бъде прието решение, с което изрично да се укаже на кмета на Община Пловдив осигурените допълнителни 12 млн. лв. за довършване на строителството на стадион "Христо Ботев" да бъдат разходвани целево и приоритетно за цялостното изграждане на козирката на стадион "Христо Ботев", написаха феновете.

Преди дни фенове алармираха, че строителството на "Колежа" е доста некачествено, а декларираните цени на материалите за смущаващо високи и не отговарят на реалната им цена.

Те дори разкриха смущаващи факти, че на много места в бетона има дървени греди, а дори и кенове бира вместо арматура.

Собственикът на фирмата строител - Илиян Филипов пък отговори на феновете с думите, че е готов да докаже качеството на строежа, както и това, че всеки похарчен лев е отишъл по предназначение.