Отборът на Локомотив (Пловдив) може да има нов собственик. Това разкри Христо Крушарски пред "Diema Sport".

Новият човек, чието име на този етап се пази в тайна, ще осигуриява половината бюджет на клуба, който възлиза на 4,5 милиона лева на година.

"Имам вече финансов партньор, който влиза 50-50 с мен. От миналата седмица вече имам партньор, за който ще разберете скоро. Тази година ще нулираме разходите за Локомотив. Преди време започнах да говоря, че ще започна да печеля. Миналата година имах под 2 милиона разходи, а тази година разходите ще са нулеви. Много хора не вярват в това.

Бюджетът на Локомотив е 4.5 милиона лева. Нашият бюджет не скача драстично. Ще управляваме заедно с новия човек. От миналата седмица вече сме партньори. Обновихме управителния съвет, той има двама човека в него. Ще има много промени. Ние не сме толкова богати, че да пилеем. Ще намаляваме разходите и ще увеличаваме приходите. След Гонзо спортен директор няма да има. Ще търсим мениджър, засега Тунчев ще изпълнява тази роля", заяви Крушарски.

В последните години, в които Христо Крушарски пое властта в Локомотив, клубът постигна страхотни успехи на терена, като на два пъти спечели Купата и веднъж Суперкупата на страната.

При това всичко бе постигнато със сравнително малък бюджет. През тези години обаче Локомотив неведнъж изпитваше трудности, като заплатите на играчите често бяха забавяни с по няколко месеца.

Вероятно поради тази причина Крушарски с потърсил партньор, който да му помага с издръжката на клуба.