Левски стартира зимната си подготовка, но без своя треньор Славиша Стоянович, който заради здравословен проблем ще се присъедини към тима по време на лагера в Хърватия.

На първата тренировка също така нямаше нови футболисти, макар желанието на спортно-техническия шаб да бе друго, а именно поне няколко нови попънения да стартират от първия ден.

В отсъствието на Стоянович, заниманието проведе помощникът му и доскорошен капитан на клуба - Живко Миланов, който също така говори и пред медиите.

"Старши треньорът има лек здравословен проблем и трябва да премине медицински прегледи в Словения. Ще бъде с нас директно на лагера в Хърватия. Засега няма нови футболисти. Трансферният прозорец е отворен и има доста набелязани имена, но не бързаме със селекцията. Разполагаме само с футболистите от миналата година. Има няколко напуснали. Има футболисти, които се следят. Не искаме да правим грешките от изминалите години - да се подписват договори с футболисти, гледани в Youtube. Зимният период е по-труден за трансфери.

Хората, които управляват клуба, са избрали оздравяването. Най-лесно е да вземем лиценза на Етрополе и да направим нов отбор. Избрали сме този път и ще трябва да го извървим. Колкото по-кратък бъде, толкова по-добре ще бъде за всички. Имаше доста задължения към футболистите, но към този момент всичко им е изплатено. Ще имаме около пет контроли в Хърватия.

Следим българи и чужденци. Имаме едни параметри, които са ни зададени от ръководството и трябва да влезем в тях. Не можеш да харчиш повече, отколкото влиза в клуба. От миналата година със заплатата на един футболист ние трябва да вземем петима. Надявам се да не направим грешки и да не прибързаме, а да вземем точните футболисти.

Сигурен съм, че Левски ще изглежда по различен начин. Трябва да се вземат няколко нови попълнения. Ще има време да се направи подготовка, да се направят нужните анализи. Надявам се Левски да изглежда по различен начин. Ще има раздяла с някои футболисти, но е въпрос на преговори", сподели Миланов.