Пол Погба ще предприеме съдебни действия срещу няколко медии, които написаха в понеделник, че напуска националния отбор на Франция по политически причини.

Звездата на Манчестър Юнайтед обяви в социалните мрежи, че "тези, които са създали тази тотално фалшива новина, трябва да понесат отговорност".

Погба е мюсюлманин, а вчера няколко жълти издания и на Острова, и във Франция, препечатаха информациите, че няма да играе повече за "петлите". Решението му било - както твърдяха те - в несъгласие с президента Еманюел Макрон и неговото изказване с критики към радикалния ислям, продиктувани от убийството на френския учител Самюел Пати.

"Възмутен съм, шокиран съм - написа в Инстаграм Погба. - Никога не съм вярвал, че ще бъда използван в такива тотално неверни заглавия и публикации. Аз съм против всички форми на терор и насилие.

И се отнасям отговорно към това какво и как говоря по темата.

За мен френската ми националност и религията ми са еднакво важни. За съжаление някои хора не разбират колко важно е да пишеш отговорно за тези неща. Ще стигна до съд с тези хора."