Позабравената емоция от четири български евродуела в един ден се задава другата седмица. Всички родни представители са на линия в Лига Европа в два поредни четвъртъка - 25 юли и 1 август.

Освен Левски и ЦСКА, минали първия кръг, в надпреварата вече се включват Лудогорец, отпаднал от Шампионската лига, и Локомотив (Пд). Носителят на купата пропусна първи рунд по право.

Локо чака своя словашки съперник Спартак (Търнава) у дома на 25 юли, но още продължава да не е ясно дали УЕФА ще даде лиценз на стадион "Лаута" за този кръг на турнира.

Ако ли не, Локо трябва да играе в София - на "Васил Левски".

ЦСКА също е домакин в първия мач на хърватския Осиек, което ще създаде проблем, ако Локо не може да играе на своя стадион в Пловдив.

УЕФА не разрешава два двубоя в един ден в един град и ще трябва да има преместване за вторник на домакинството или на ЦСКА, или на Локомотив.

Другите ни два представители са гости в първите мачове на 25 юли - Левски в Ларнака на кипърския АЕК, а Лудогорец - в Рейкявик на исландския шампион Валур.

С техните реванши няма проблем, тъй като единият двубой ще е в Разград, а другият - в София, на 1 август.

Да се надяваме българските отбори да имат подобни казуси за разрешаване и в следващия кръг - номер 3, където се надяваме да ги видим в пакет.