Съперникът на "Левски" в Лига на конференциире ПАОК продължава с подсилването си.

Гръцкият вицешампион привлече 22-годишния вратар Доминик Котарски от ХНК Горица, съобщават от клуба. Солунският гранд ще заплати 2 милиона евро за правата на хърватския страж, който подписа договор за четири години.

Котарски е част от академията на Динамо (Загреб) от 2011 до 2018, след което се присъединява към Аякс. Той има близо 60 мача за дубъла на нидерландския колос, а през миналото лято преминава под наем в Горица, за който има 24 двубоя и осем без допуснат гол.

В споразумението за наем между хърватите и Аякс е имало клауза за откупуване на правата срещу близо един милион евро, от която Горица се възползва миналия петък. Той подписа договор до 2024, но моментално бе продаден на ПАОК за два милиона евро, твърди vi.nl.

Сумата може да нарасне до три милиона евро в зависимост от постиженията на Котарски с гръцкия клуб. През миналата година титуляр на вратата на ПАОК бе 32-годишният Александрос Пасхалакис, чийто договор не бе подновен.

Левски ще бъде домакин на ПАОК на 21 юли от 20:00 часа, а реваншът в Гърция е седмица по-късно от 20:30.

Междувремемно стана ясно, че утре от 14 часа изпълнителният директор на "сините" Иво Ивков ще даде пресконференция. Силният човек на "Герена" ще говори за финансовото състояние на клуба преди старта на сезона в Първа лига и евротурнирите.