Септември (Симитли) взе изненадващото и крайно решение да разпусне играчите си и да се откаже от участие във Втора лига.

Общинският клуб ще направи това заради действията на БФС. Поне това обяви кметът на Симитли Апостол Апостолов, който е баща на депутата от парламентарната група на ГЕРБ Стефан Апостолов.

Той коментира решението си пред "24 часа", като заяви: "Изграждаме собствен футболен съюз и догодина ще участваме с 16 отбора в общинска футболна група".

Гневът на клуба е свързан с оттеглената оставка на Борислав Михайлов, както и решението на БФС от следващия сезон Първа лига да бъде със сътав от 16 отбора.

Към момента отборът на Септември заема 12-о място във Втора лига, като се нуждае от две точки в следващите си четири мача, за да си гарантира оставането в групата.

Ако заканите на кмета се сбъднат и отборът бъде разпуснат, то това ще е четвъртият клуб, който напуска Втора лига през настоящия сезон.

По план Втора лига трябваше да се състои от 18 отбора, но Дунав (Русе) отказа да започне първенството, Витоша (Бистрица) се отказ след няколко кръга, а на полусезона това направи и Кариана (Ерден).