Руският халф на столичния ЦСКА - Денис Давидов, се оплака от властите в родината си с пост в социалните мрежи.

Давидов бе обявен за ненужен в родния гранд и договорът му бе прекратен в опит да се оптимизират разходите по време на извънредното положение, в което клубовете не регистрират никакви приходи.

Така или иначе дните на руснака на стадион "Българска армия" изглеждаха преброени, защото от началото на сезона той изигра едва 51 минути в първенството и не попадаше в плановете на ръководството.

Чрез профила си в Инстаграм обаче, играчът се оплака, че е подписал само при условие, че ръководстовто му помогне да се прибере у дома. Давидов обаче няма да успее да стори това, след като няма да бъде част от утрешния полет с маршрут София-Москва-София, защото Русия е отказала да прибере гражданите си.

Така Давидов се оплаква, че е останал без договор, без апартамент и без шанс да се прибере у дома.

"Здравейте на всички! Не мислех, че ще трябва да пиша това тук, но явно трябва! В момента съм в България, тъй като имах договор с ЦСКА. Във връзка с настоящата ситуация в света започнаха финансови затруднения в клуба и ми предложиха да прекратя договора си и да се върна у дома. Съгласих се, но с условието, че ще има полет до Москва. По това време границите вече бяха затворени.

И от месец вече съм в България, очаквайки полет. Организацията на експортните полети не е спряна !!!! На 02.05.2020 г. българското правителство организира полет, който е с маршрут София-Москва-София, за да изведе гражданите на Русия. Когато научих, че с този полет мога да се върна в родината си, закупих билети, прекратих договора си и освободих апартамента, в който живеех. Но вчера, на 30 април, Министерството на външните работи на Русия отказа да приеме своите граждани !!! Българският самолет ще лети празен. И два дни преди отпътуване ние сме информирани за това !!!

Сякаш едва вчера научиха за самолета от България! Останах без договор, жилище, работа и доходи. Оказва се, че гражданите на България са важни за България, но гражданите на Русия не са? !!! Разбирам, че ситуацията е трудна, но искам да направя това публично достояние! Не се надявам на чудо, но се надявам, че поне нещо ще се промени! Желая ви здраве в този труден момент!"