Бившият капитан на руския национален футболен тим - Алексей Смертин, си навлече неприятности, които могат да го вкарат за кратко в затвора.

44-годишният бивш халф в момента работи в Руския футболен съюз, като отговаря за борбата с расизма в местния шампионат. Той бе и главен отговорник за справянето с расизма по време на Световното първенство в страната преди година.

При излизане от дома си, Смертин ударил колата на свой съсед, но бързал и решил просто да остави бележка с телефонния си номер и уверение, че ще покрие щетите.

Легендарният играч помслил, че става дума само за одраскване на автомобила, като сумата ще бъде символична. Две седмици по-късно обаче той получил сметка от 300 000 рубли от лизингова компания, без обяснение какъв точно е бил ремонта. Играчът твърди, че не е получил и фактура.

Смертин категорично отказал да плати сметката, което може да му коства кратък престой в затвора - 15 дни, както и отнемането на шофьорската книжка за 18 месеца.

Той е сред най-популярните руски играчи през новия век. Освен за московските Динамо и Локомотив, той бе част от Челси, специално привлечен от сънародника си Роман Абрамович. Играл е още за френския Бордо, както и за английските Портсмут, Чарлтън и Фулъм.

За Русия има 55 мача и уаства на Мондиал 2002, както и на Евро 2004, където бе капитан на страната си.