Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт не е доволен от действията на медиите в родината му. Треньорът на "трите лъва" критикува както журналистите, така и индиректно хора от лагера на отбора, които им дават информация.

Бившият халф се разяри от това, че в навечерието на четвъртфинала с Швейцария е била изнесена тактическа информация, която е била от помощ на съперника. В крайна сметка Англия спечели след изпълнение на дузпи, но тов не намали недоволството на Саутгейт.

"Опитваме се да спечелим футболен турнир и собствените ни медии разкриват тактическа информация два часа след края на тренировката. Поправете ме, ако греша, но как това помага на отбора ни? Даваме на швейцарците тактиката ни, а те по всяка вероятност са очаквали да играем по различен начин", каза Саутгейт в интервю за talkSPORT.

"Три дни се подготвяхме и се случи това. По-трудно е отколкото би трябвало да бъде, но продължаваме напред. Трябва да го кажа, защото не е приятно да работим в подобна ситуация", добави още треньорът.

Англичаните са на крачка от втори пореден европейски финал, но за да стигнат до спора за трофея трябва първо да се справят с Нидерландия.

На предишното европейско първенство играчите на Саутгейт стигнаха до последния мач, но там загубиха от Италия след изпълнение на дузпи, при това на "Уембли".