Ивелин Попов подписа с Ростов, след като имаше възможност да избира от 2-3 оферти. Нападателят бе свободен агент, разтрогвайки със Спартак в началото на календарната година.

Според sports.ru годишната заплата на капитана на българския национален отбор ще достига около 1 милион евро с бонусите. Контрактът е за две и половина години.

На 31 г. Попов прави поредния си силен трансфер, като остава в елита на руския футбол. Алтернативите бяха Рубин и Динамо (Москва), заговори се и за оферта от българския шампион Лудогорец, каквато обаче изглежда изобщо не е била на дневен ред.

Попов ще се присъедини към отбора в Катар, където Ростов е на подготовка. Ако бе подписал дни по-рано с новия тим, Ивелин щеше да играе срещу бившите си съотборници от Спартак в контрола в понеделник (2:1 за гранда от Москва).

Треньор на Попето в новия тим ще е Валерий Карпин, една от големите фигури на Спартак и руския футбол за последните 30 години. Ростов е на седмо място в първенството с 24 точки, на 10 зад лидера Зенит.