Престрелките с декларации, публикации в социалните мрежи и реакции-упражнения по реторика между Лудогорец и Черно море продължават трети ден, след като в неделя шампионите победиха драматично с 3:2 тима от Варна в мач от първенството.

Треньорът на гостите Илиан Илиев нападна реферите за "слугинаж" в полза на съперника, а от Разград дойде доста солена декларация с неприятни нападки към наставника.

От Варна пък поискаха извинение по-рано днес за Илиев и то дойде от Лудогорец.

"В случай, че вчерашното ни съобщение е възприето като лична обида към старши треньора на Черно море Илиан Илиев, то ние поднасяме нашите най-искрени извинения - пише в официално становище на клуба от Разград. - Лудогорец винаги е хранил уважение към историята, традициите и феновете на Черно море и неведнъж го е доказал с действията си.

По тази причина ситуации от близкото минало, в които ние сме били пряко или косвено ощетени, сме ги преглътнали и забравили в интерес на добрите ни бъдещи взаимоотношения.

Но сме длъжни и категорично няма да позволим да се обезценява труда на футболистите и треньорите ни и да се правят некоректни внушения, и то не за първи път. Да, Лудогорец не показа истинското си лице в мача с Черно море, но с характер и воля спечели трите точки. И то съвсем заслужено, а не заради съдийски слугинаж, както си позволява да твърди именитият треньор.

Не той е човекът упълномощен да поставя оценки на реферите и да настройва хората. Лудогорец няма да търпи целенасочени атаки, дори авторът им да е играл на финал на Световно първенство."

Това обаче не е краят на "сериала".

Горе-долу по същото време капитанът на Черно море Даниел Димов излезе с публикация в социалните мрежи по темата, като в нея стига и по-далеч от казуса със самия неделен мач.

"Дори футболистите на Лудогорец си признаха за наглото представяне на съдията. И те не се гордеят с такива победи - пише опитният бранител. - Но когато има директива и скандалното управление в БФС е на такова ниво, ще сме свидетели на все повече такива отсъждания и срамни поведения.

Жалко! Промяната е наложителна!".